.

Microblading

Hva er Microblading?

Microblading er det aller nyeste innen 3D bryn-teknologien hvor man pigmenterer inn microtynne hårstrå.
Dette er en ny og revolusjonerende metode for permanent makeup på bryn. Man bruker en manuell metode til å tegne microtynne hårstrå som er identiske med dine egne brynhår, og resultatet er umiddelbart, troverdige og naturlige bryn. Teknikken går ut på å tilføre pigment ved help av et fint blad som består av microsmå nåler. Fordi fargen implementeres nærmere hudens overflate enn ved tradisjonell tatovering, ser hårstråene veldig skarpe og naturlige ut. 

Er det en aldersgrense på microblading?

Ja, Vi følger de samme reglene som ved tatovering og ønsker ikke å utføre en permanent behandling på de under 18 år.
Det vil derfor være 18 års aldersgrense på microblading.  

Hvem passer microblading for?

Alle som ønsker mer markerte og fyldigere bryn. Selv om du har mye hår og fyldige bryn naturlig kan det være de som ønsker å ramme inn brynene ved hjelp av Microdblading.

Hvem kan ikke få utført microblading?

Utfordrende hudsykdommer, arrdannelser på bryn, ammende og gravide. Hiv eller andre smittsomme sykdommer.
Går du på medisiner for høyt blodtrykk, blodfortynnende eller har diabetes må dette informeres om da behandlingen ikke kan utføres, bland annet.
Har du veldig fet hud kan det hende huden ikke holder fargen like godt. Hver kunde får utdelt et egenerklæringsskjema som skal fylles ut og fungere som en kontrakt mellom kunde og salong. På dette skrivet blir alt av informasjon opplyst i forkant av behandlingen. NB: Vi har ikke tatt med alle kontraindikasjoner her.
SE Samtykke skjema lengre nede på siden for utfyllende om kontraindikasjoner.

Hvordan utføres en slik behandling?

Dette varierer fra salong til salong og hvor man blir kurset har sine egne retningslinjer som skal følges.
Kom gjerne innom salongen til en konsultasjon før du bestiller time, om du er usikker og ønsker at vi svarer deg på spørsmål. Er du usikker på om du ønsker å få utført en slik behandling, ikke gjør det. Vi ønsker at alle våre kunder skal være hundre prosent sikker på at de ønsker å få utført microblading. Vi kan ikke sette noe resultat eller fornøydhetsgaranti

Kan kunden bestemme formen og fargen på brynene selv?Nei, dessverre. Hvorfor? Fordi brynene blir oppmålt med utgangspunkt i neserygg, og øyebenet for et naturlig resultat. Kommer en kunde inn med et bilde som viser til ønsket resultat av bryn og form (vil ha det samme som kim kardashian) ønsker vi ikke å utføre behandlingen. En blondine som ønsker sorte bryn vil gi et negativt resultat hvor brynene ikke ser naturlig ut. kunden kan selv være med på å avgjøre fyldigheten av brynene. Alt vil bli drøftet og forklart før behandlingen starter.

Prosedyren 

Brynet blir oppmålt ved hjelp av en passer for å finne de ulike punktene tatt utgangspunkt i det som er nevnt over. Symetri: Phibrows egen app fungerer som en "vater" den viser om brynene er symetrisk opptegnet og om der må noen justeringer til. Denne prosessen kan ta tid, men vi stresser ikke. Når alt er på plass får kunden se opptegningen, deretter starter selve prosessen med å ramme inn, dette vil kunne oppleves som litt ubehagelig for kunden, Behandlingen er ikke smertefri men helt overkommelig. Det er oppmålingen som tar tid, selve "microbladingen" går fort. 

Se hvordan vår medarbeider kamila utfører en microblading på video under. 

Hvor lenge varer det?

Fordi microblading ligger høyere opp i epidermis (huden) vil pigmentet svekkes tidligere enn fks Pmu (permanent make-up).
Etter første behandling må kunden komme tilbake for en refill innen 4 uker, deretter trenger man ikke komme til ny refill før 1-1,5 år. Noen er også så heldig å kunne ha en fin microblading i hele 2 år men dette er ikke noe vi setter noe garantier for.

Hva er forskjellen på microblading og PMU (permanent make-up)

Hovedforskjellen er at microblading er en manuell metode, mens PMU oftest er utført med maskin.
PMU som blir lagt for dypt i huden vil føre til en endring av fargen over tid, (rød,blå etc) I tillegg vil kundene oppleve at dette varer lengre fordi det nettopp er lettere for å bli tilført dypere i huden når der brukes maskin.
Microblading ligger mer overfladisk i epidermis og sjansen for å få blødning av fargen er utrolig liten om man har opplæring i dette.
På grunn av nettopp denne teknikken og dens profesjonelle utførelse vil hårstråene i bryn være mye mer naturlige og super crisp.
Man har en utrolig god kontroll på hva man legger hvor og kan lett fjerne en mislykket microblading om den ikke har pigment som blør under huden. 

Kan man få utført microblading om man har gammel PMU?

Ja, men her er det spesielt viktig med en konsultasjon.
Har PMU gitt arrdannelse kan huden også være uegnet for å få utført microblading.

Fordelen med microblading er?

De er mange. men den største må være at det ligger så overfladisk. Dette fordi det gir deg muligheten til å endre både form og farge med årene. Sannsynligheten for rødskjær i pigment er minimal til ingen. Brynene dine vil få tynnere hårstrå med denne teknikken. Det er en skånsom metode som skaper minimalt med stress i huden. Minimal med hevelse og rødhet.

Jeg har fått utført microblading på en annen salong, kan jeg etterfylle den hos dere?

ja, og så lenge der ikke er ønske om å gjøre endringer som fører til ny oppmåling, tykkelse ect. Vil du kunne få utført denne behandlingen som et etterfyll hos oss. Behøver vi oppmåling og mer tid grunnet dette så vil kostnaden bli det samme som en ny behandling.

Refill Innen 4 uker

En microblading behandling inkluderer alltid et etterfyll i prisen. Ettersom fargen vil kunne blekne etter første behandling er det nøvendig med etterfyll for å få et pent og holdbart resultat.
Etterfyllet må utføres innen 4 uker.
Skulle det bli vanskelig å komme tilbake på uke 4, kan du fint komme tilbake for refill etter 2 uker, men ikke tidligere enn dette.
Vi ser flere tilfeller av kunder som venter for lenge og dette kan by på utfordringer for oss.
Vi ser oss derfor nødt til å pålegge en ekstra kostnad om en venter for lenge før refill.

Går en over 4 uker før refill, blir prisen 500,- kr. Går en over 8 uker mister man retten og må betale vanlig pris for refill.

Samtykke skjema

For ikke å sette kunder eller terapauter i fare må vi be deg vennligst om å lese dette skjemaet nøye og krysse av på følgende spørsmål om din helse. Vi gjør oppmerksom på at dine opplysninger gitt her er konfidensielle og at ansatte ved LAVIDA har taushetsplikt. 

 • Hemofili (arvelig blødersykdom)
 • Diabetes
 • Hepatitt
 • HIV +
 • Hudsykdomer
 • Eksem
 • Allergier
 • Autoimmune sykdommer
 • Er du utsatt/plaget av Herpes
 • Infeksjons sykdommer/ Høy feber
 • Eplepsi
 • Hjerte/karsykdom
 • Blodfortynnende medisiner
 • Er du gravid
 • Bruker du noen daglige medisiner
 • Har du pacemaker
 • Har du problemer med at sår ikke gror
 • Har du i løpet av de siste 24 timer
 • inntatt alkohol eller annet rusmiddler
 • Har du i løpet av de 14 siste dagene tatt operasjon hvor kroppen er blitt utsatt for stråling eller andre medisinske påkjenninger

ALDERSGRENSE 

Norsk lov tillater ikke permanent tatovering på personer under 18år. Jeg bekrefter herved at jeg er 18år eller eldre. 

REKLAME Hjelp oss i markedsføringen av microblading ved å samtykke tilat vi kan bruke før og etterbilder av din behandling i sosiale medier/reklame. NB! Vi forbeholder oss rettigheten til å bruke før/etterbilder av behandlinger som er på tilbud. Om du ikke ønsker at bilder av ditt resultat skal benyttes i vår markedsføring, må du benytte deg av behandlinger til ordinære priser. 

GARANTI

LAVIDA garanterer våre kunder den sikkerhet at vi følger de hygiene foreskrifter som er satt. Alt utstyr som blir brukt under behandling er engangsutstyr for å forhindre evt smittefarer.

FORNØYDHETSGARANTI
Det er viktig for oss å presisere at vi ikke kan gi noen fornøydhetsgarantier. Vi kan ikke påvirkes til å arbeide utenfor våre prosedyrer. Vi må følge de retningslinjer som er satt for at resultatet skal bli så riktig og naturlig som mulig. Pigmentet absorberes ulikt ut i fra kundens egen hud. Det settes derfor ingen garrantier for at behandlingen blir suksessfull. Ta likevel kontakt med salongen for en konsultasjon.
Om resultatet ikke skulle stå til kundens forventninger er ikke dette noe vi kan holdes ansvarlig for. Der vil ikke bli gitt noe form for refusjon eller kompensasjon.

OPPLYSNINGKunder blir nøye informert av LAVIDA at microblading behandling ikke er utenrissiko. Under behandling på tross av at alt gjøres riktig av terapaut kan der oppstå komplikasjoner.Selv om der blir brukt avansert og godkjent utstyr/farge kan allergisk reaksjon oppstå, selv om det er veldig sjeldent. Kunder blir opplyst om dette og utfører derfor microblading behandling på eget ansvar.Under og etter behandling vil man kunne oppleve midlertidlig hevelse, rødhet og kløe, men disse symptomene er midlertidlig og vil avta gradvis.
Hvordan huden reagerer er ulikt men de fleste vil oppleve at på grunn av skorpedannelse vil pigmentet/Fargen bli 40% mørkere og brynene vil oppleves som 10-15% tykkere i løpet av 7 dager etter behandling. Formen av bryn blir avgjort og målt opp ut i fra ansiktets proprsjoner, symetri blir bestemt digitalt ved hjelp av PHIBROWS egen app.


Pigmentet absorberes ulikt ut i fra kundens egen hud. Det settes derfor ingen garrantier for at behandlingen blir suksessfull, ut i fra hudtype og dens struktur minner vi igjen om at fargen på brynene vil endre seg til det mørkere under og rett etter behandling og at etter 7 dager når skorpen faller av vil den kunne ta med seg noe av fargen, som fører til at vi anbefaler en refill allerede innen 4 uker for best resultat.
LAVIDA kan ikke stille noen garanti til hver enkelt kunde for hvor lenge en microblading behandling vil vare. Ved riktig oppfølging anslåes behandlingen å kunne vare 1 - 1,5 år etter refill 4 uker.


Det er viktig at alle kunder kommer tilbake etter 4 uker for en refill.
Kunder med veldig fet og oljete hud må kanskje gjennomgå flere refill.
Permanent make-up er alltid en påkjenning for huden, derfor er det viktig å pleie huden hvor behandlingen er utført. Gi huden ro og la den få fred til å gro skikkelig. Mye av jobben for et godt resultat holdes kunden selv ansvarlig for.
En halvtime etter behandling skal kunden skylle brynene med lunket vann og påføre etterbehandlingskrem. Påføring av krem skal gjentas minst hver time eller fem ganger i løpet av en dag for å holde skorpen myk.
Bruk kun etterbehandlingskrem/vaselin og ikke noen andre produkter for å sørge for at man unngår infeksjoner eller allergier.


I de to første ukene skal man behandle dette som et sår, derfor ber vi deg om å unngå svømmehaller, bading, soleksponering, badstue, ansiktsbehandlinger, intens trening som fører til økt svetting, kontakt med støv eller andre steder hvor der er mye bakterier. Ikke ta på brynene dine og ikke pirk på evt skorpe. Påfør kun krem med en q-tips.
LAVIDA kan ikke holdes ansvarlig for behandlinger som misslykkes grunnet dårlig oppfølging av etterbehandlingsråd hjemme.

Jeg godkjenner herved at jeg har lest og forstått informasjonen over. Jeg godkjenner at jeg ikke har tilbakeholdt informasjon om alder eller sykdom som kan sette meg selv eller min tarapaut i fare.

Dato:
Fullt navn:  

Etterbehandlingsråd

Det er viktig at du følger disse instruksene etter din microblading behandling!

Dag 1 til 3: Gjør følgende, 30 min etter microblading prosedyren må du skylle øyenbrynene med rent vann og babysåpe. Deretter påfører du etterbehandlingskrem ved hjelp av en q-tips, ikke gjør noen harde bevegelser. Påfør krem annenhver time.

Dag 4 til 5: Bruk etterbehandlingskrem på øyenbrynene flere ganger om dagen med minimum av minst to ganger daglig. 

Dag 6 til 7: Hvis øyenbrynene og huden strammer bør du bruke etterbehandlingskrem på øyenbrynene minst en gang om dagen.

 • Økt svetting
 • Praktisere sport
 • svømme
 • varm badstue eller soling i solarium
 • Evt laser eller kjemiske behandlinger som peeling/og eller evt kremer som inneholder Retin-A eller glykolsyre i ansikt eller halsen.
 • Plukking, avskalling eller skraping av de mikropigmenterte området for å unngå arrdannelse i området eller fjerning av pigment.
 • Utføre oppgaver knyttet til tung rengjøring av husholdningen som garasje eller kjellerrengjøring der det er mye partikler i luften
 • Krydret mat
 • Overdrevent alkoholinntak, da det kan føre til langsom tilheling av sår
 • Kjøring i åpne kjøretøy som cabrioleter, båter, sykler eller motorsykkel
 • Unngå å berøre øyebrynet med unntak av når du skyller eller påfører krem.

Før dusjing bruk et lag med etterbehandlingskrem for å beskytte øyenbrynene mot fuktighet. Under dusjen hold ansiktet bort fra dusjhodet.
Kløe og flassing kan oppstå under de første sju dager etter microblading prossedyre. Der i mot har erfaring vist at hvis man følger disse rådene kan disse symptomene forsvinne fort.
Helbredelse av dype sår kan vare mellom 14-21 dager. Touch-ups og eller korrigering av form/design anbefales først etter denne perioden.
Hvis du har noen uventede problemer med helbredelse av huden må du kontakte Din Salong Negler/V Kamila Legomina umiddelbart, for å diskutere videre instrukser.

Hva kan du forvente under og etter microblading behandling
Din nye midlertidige øyenbryn vil gå gjennom flere faser under helbredelsessyklusen.

Pigment vil vise meget skarpt og mørkt umiddelbart etter prosedyren. Dette er fordi pigmentet fortsatt ligger på toppen av huden din og har enda ikke trukket helt inn. Fargen av pigmentet vil mykne etter hvert. Ikke bli skremt hvis du ser noen pigment i q-tipsen da dette er overflødisk farge/pigment eller kroppsvæske som forlater huden på naturlig vis.

Når helbredelsen av huden begynner vil det se ut som flassflak eller tørr hud. Dette kan gi inntrykk av at fargepigmentet blekner fort, men dette er bare overfladisk farge og tørr hud blir naturlig fjernet fra øyenbrynene. 


Når man er fullstendig helbredet, bør du påføre et lag med solkrem med solfaktor 30 -50 i øyenbrynene når de utsettes for solen. Soling kan føre til at fargepigmentet blekner raskere.
Vi takker deg for tilliten og at du kom til oss for denne behandlingen. Vi håper du blir fornøyd med behandlingen og at du får stor glede av dine nye øyebryn! 


Mvh
LAVIDA /v
Janne E Strømmen