.

Spraytan

Skal du i bryllup, dåp, bursdag, konfirmasjon, julebord eller firmafest? På byen eller på date? ...Eller kanskje du skal på ferie og vil være brun fra dag 1? Da har du kommet til rett sted. Vår økologiske spraytan har vunnet terningkast 6 i flere uavhengige tester og gir en naturlig, jevn brunfarge uten at du må utsette huden for helseskadelig UV-stråling.

Les om produktene som vi bruker her: Våre Spraytan Produkter

Spørsmål og svar

Hva er spraytan?
Spraytan er en måte å bli raskt brun på som ikke involverer soling eller UV-stråler. En spraytan kan gjøres enten manuelt eller automatisk i et kabinet. Manuell spraytan innebærer at en spraytanbehandler sprayer spraytanvæske på kroppen din ved bruk av en profesjonell spraytanmaskin.

Hva er fordelene med spraytan?
Med spraytan blir du raskt brun uten sol og skadelig UV-stråling slik at du slipper å måtte bekymre deg for økt risiko for hudkreft, rynker og andre hudskader. Brunfargen blir jevn, og du løper ikke samme risiko for skjolder som hvis du skulle prøve selvbruning hjemme. Spraytan er perfekt for deg som skal i bryllup, på fest eller en annen spesiell anledning og ønsker å se fresh og gyllenbrun ut. Fargen varer i ca en uke og med regelmessige spraytans kan du holde deg brun året rundt!

Hva er fordelen med økologisk spraytan over «vanlig» spraytan?
Økologisk spraytan inneholder ingredienser fra økologisk landbruk som er framstilt uten kjemiske/syntetiske plantevernmidler, uten kunstige aroma- og fargestoffer og med strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. Dette reduserer sjansen for hudirritasjon, samt at man unngår eksponering for hormonforstyrrende stoffer.

Hvordan virker spraytan?
Den aktive ingrediensen i spray tan er Dihydroxyacetone (DHA), som er et helt ufarlig fargeløst sukker. Når bruningsvæsken sprayes på huden oppstår det en naturlig kjemisk prosess der det øverste cellelaget på huden oksiderer, og det er dette som resulterer i en gylden og solbrun farge. DHA har vært brukt i over 40 år i kosmetiske produkter og er godkjent av Food & Drug Administration, samtidig som anerkjente hudleger i Norge har utalt at det er helt ufarlig.

Jeg har hørt at spraytan ofte blir oransje. Stemmer dette?
Dessverre har noen billigere spraytanmerker gitt bransjen et dårlig rykte; noen typer spraytansolution kan nok gi både en oransje, ujevn og flekkete brunfarge. Merkene vi bruker (Vani-T og Moroccan Tan) er derimot av svært høy kvalitet og gir en jevn og naturlig brunfarge helt uten oransje undertoner. Vi har mange forskjellige spraytan-nyanser og «matcher» fargen vi bruker til din hudtype og hudtone slik at fargen ser naturlig ut. Med andre ord: absolutt ingen grunn til bekymring!

Hvor lenge holder fargen?
Fargen du får med vår spray tan varer i 5-10 dager - dette avhenger uansett av hudtype og før- og etterbehandling. Ved å følge våre før/etter spraytan råd øker du sjansen for at fargen varer lengst mulig. Et godt tips er å bruke en bodylotion som inneholder DHA etter behandlingen - dette vil kunne forlenge fargen med opptil flere dager.

Når er fargen på sitt fineste?
Fargen er finest etter 1-2 dager, så hvis du sprayes til en spesiell anledning anbefaler vi at du tar spraytan et par dager før.

Hvor ofte bør jeg spraye meg?
Behandlingen kan med fordel gjentas hver uke for at en jevn og vakker brunfarge skal vedvare. Det er viktig å peele/skrubbe kroppen mellom behandlingene, da dette gir et jevnt og mer langvarig resultat. Bruk av oljebaserte skrubber må brukes minimum to dager før behandling slik at oljen ikke blir en barriere mellom huden og sprayvæsken.

Selvbruningsprodukter kan lukte, lukter deres spraytan?
Våre spray tans inneholder botaniske ekstrakter som nøytraliserer lukt og du vil derfor ikke lukte «selvbruning» etter en spray tan hos oss.

Kommer jeg til å reagere på deres spraytan?
Det er dessverre vanskelig for oss å forutsi om du kommer til å reagere på vår spraytan. Vi har til nå svært positive erfaringer selv på kunder med svært sensitiv hud, men det faktum at vår spraytanfarge er økologisk og parabenfri betyr dessverre ikke at du er garantert å unngå en reaksjon. Vår spraytan inneholder f.eks macadamiaolje (nøtteolje), og selv om denne ingrediensen i utgangspunktet er gunstig for huden så kan kunder med nøtteallergi oppleve å få en allergisk reaksjon. Det er derfor viktig at du først konsulterer med lege.

Jeg har eksem. Blir resultatet skjoldete?
Du kan ta spraytan selv med eksem, men dessverre er det vanskelig å kunne forutsi hvordan resultatet blir da dette er avhengig av omfang og hvilke hudområder som er angrepet. Eksemområder er som oftest tørrere enn «normal» hud og vil derfor kunne trekke til seg mer farge. Dette kan gi et ujevnt resultat. Det er derfor viktig at du påfører fuktighetskrem på eksemet 1-2 timer før du tar spraytan slik at eksemhuden ikke er for tørr og ikke trekker til seg for mye farge.

Hvordan forbereder jeg meg før en spraytan?
Dette bør du gjøre/unngå før en spraytan:

 • Voksing og barbering bør gjøres minst 24 timer før din spraytan slik at bronzeren ikke legger seg i porene og gir sorte prikker
 • Kom i eller ta med deg løse klær (fks joggebukse) slik at fargen ikke blir ujevn
 • Skrubb huden grundig samme dag eller dagen før for å fjerne døde hudceller. Fokuser på spesielt tørre områder som knær og albuer.
 • Ikke bruk fuktighetskrem, parfyme eller dedorant dagen du skal spraye deg. Fargen trekker da ikke inn og fargen kan bli ujevn
 • Terapeuten vil påføre krem på de tørre områdene rett før din spraytan
 • Dette bør du gjøre/unngå etter en spraytan:
 • Ha helst på mørke, løstsittende klær i timene etterpå slik at bronzeren ikke farger over på lyst tøy. Unngå å ha på BH.
 • Vent minst 4 timer før du vasker huden, helst lenger. Dess lenger du lar fargen virke før du dusjer, dess mørkere blir den.
 • Når du dusjer første gang vil du se bronzeren bli vasket bort - dette er helt normalt: det er ikke brunfargen, men kun bronzeren som blir borte
 • Ikke vask hendene i vann eller våt huden i timene etter behandlingen, da dette kan påvirke utviklingen av din spraytan
 • Unngå å berøre huden din da fargen kan overføres ved berøring
 • Ikke sett deg direkte på lyse tekstiler før du har dusjet da bronzeren kan farge over
 • For at fargen skal holde seg lengst mulig bør du holde huden fuktig med oljefri fuktighetskrem. Du bør ikke bruke fuktighetskrem før første dusj.
 • Sov helst i pysjamas første natt (til du har dusjet neste morgen) hvis du tar spraytan sent på ettermiddagen da fargen kan smitte over fra f.eks mage til innsiden av håndflatene mens du sover (hvis du sover med hånden hvilende på brystet eller mage- noe mange gjør!)
 • Unngå lange bad og mye såpe. Bruk en skånsom dusjsåpe uten sulfater, alkohol og parabener.
 • Tørk huden forsiktig etter bad - unngå å gni deg tørr.
 • Bading i salt og klorvann kan forkorte lengden på brunfargen og det kan også gjøre at fargen forsvinner ujevnt
 • For å bevare brunfargen anbefaler vi bruk av Vani-T Bronzing Custard for vedlikehold.
 • Hvis du barberer deg bør du bruke barberskum/krem som er spesielt egnet for spraytan (f.eks uten såpe) og passe på at du bruker en skånsom høvel

Jeg har løsvipper, går det bra?
Ja, det går helt fint. Spraytan har ingen påvirkning på disse.

Jeg har nøtteallergi, kan jeg ta spraytan?
Spraytan inneholder blant annet makademiaolje, og vi vil derfor ikke anbefale dette.

Hva kler man seg i når man sprayes?
Kan jeg bruke BH eller må jeg sprayes toppløs?
Under spraytanbehandlingen får du utdelt en engagstruse om du ikke vil bruke din egen. Om du bruker din egen vil bronzeren sette farge på den under sprayingen, men dette går av i vask og setter ikke flekker. Anbefaler uansett at du bruker en mørk truse, dersom du vil bruke egen. Du velger selv om du vil ha på deg overdel eller ikke. De fleste ønsker å sprayes toppløs for å unngå skiller.

Jeg har kviser - er det ok for folk med uren hud å ta spraytan?
Vi bruker produkter som inneholder økologiske og naturlige ingredienser. Våre produkter inneholder ikke parabener, parfyme og alkohol som ofte er årsaken til at kosmetikkprodukter gir uren hud og kviser. Produktene vi bruker er dermed noe av det tryggeste du kan bruke med tanke på uren hud og kviser.

Jeg trener og dusjer hver dag. Vil dette ødelegge fargen min?
Mye svetting og hyppig dusjing gjør at fargen forsvinner raskere enn normalt.

Hvor ofte bør man ta spraytan hvis man ønsker å opprettholde brunfargen?
Du kan spraye deg hver 1-2 uker. Det er personavhengig hvor lenge en spraytan varer (som oftest 5-10 dager).

Kan menn ta spraytan? Blir fargen fin selv om man har mye kroppshår?
Menn kan absolutt ta spraytan! Normalt kroppshår har ingen innvirkning på fargen. Under selve sprayingsprosessen kan bronzeren sette seg i hårene, men dette går bort når man dusjer.

Jeg skal ta spraytan før jeg drar til syden.
Blir jeg fremdeles brun gjennom spraytannen?
Ja, det blir du. Spraytan har ingen UV-beskyttelse, så husk høy solfaktor!

Jeg skal til syden og kommer til å bade i salt- og klorvann. Vil dette ødelegge fargen?Hyppig dusjing og bading i klor- og saltvann gjør at fargen forsvinner raskere enn normalt. Derimot er fordelen med å ta spraytan før sydentur, at du har opparbeidet deg en naturlig brunfarge under spraytan som synes når spraytan forsvinner

(informasjon er lånt av forhandler, Spraytanhuset.no)
Les mer om våre spraytanprodukter her: Våre Spraytan Produkter